Et helt nyt hjem i den samme lejlighed - på 2 1/2 uge

En familie på 4 havde i forsommeren en kæmpe vandskade i deres villalejlighed i Brønshøj, som gjorde at de måtte genhuses mens køkken og bad og store dele af kælderen måtte renoveres - heldigvis var de forsikret.

Men hvad man ikke er kan forsikre sig ud af, er bla hvor hårdt det er at leve i en kuffert i 3 måneder med 2 små børn på 4 forskellige adresser. Så da familien endelig kunne se en ende på renoveringen og skulle til at rykke tilbage til deres elskede villalejlighed var kræfterne brugt op - da deres hus så sådan her ud, ringede de til mig.

IMG_0699.jpg

Alle rum var kaos og i øvrigt ville de gerne bytte om på funktionen i alle rum, så stue skulle blive til børneværelse, kælder til tv-lounge, soveværelse til walk-in, og børneværelse til soveværelse osv.
Nogle møbler skulle skiftes ud, lamper, tæpper, planter, puder, reoler, sengetæpper, flere lamper, skabe og alt muligt andet skulle skaffes.

Det havde jeg 2 1/5 uge til…
Der blev knoklet og bygget og slæbt og det lykkedes faktisk at få skabt et rigtig hyggeligt hjem til den lille familie.

Her er lidt før og efter billeder:

Resten af billederne kan du se under mine projekter

De smukke efterbilleder er alle taget af vidunderlige Cecilie Bach

Når drømme bliver til virkelighed...

I Februar var jeg i Stockholm og præsentere mit design forslag til den columbiansk-amerikanske familie, som savnede varme og farver i deres nybyggede lejlighed i Stockholm. Du kan se mit oplæg HER. Siden har vi mail, skypet, snakket og facetimet og fået alle detaljer på plads.

Og i slutningen af juni tog jeg så derop igen, for at flytte ind i deres lejlighed i 6 dage, mens de tog på landet.

Der så sådan her ud da jeg ankom:

...Jeg rykkede ind med 52 papkasser, 3 tæpper, søm & skruer, 25 billedrammer, et ubestemt antal lamper og puder og dimser og dutter og potteplanter mm. Sammen med fantastiske Mats Hedgårdh og Andreas Franzén fik vi på 5 dage bygget skabe, borde, sengegavl og reoler, malet i 6 forskellige farver og skabt et nyt, varmt og farverigt hjem til den columbiansk/amerikanske familie der bor i lejligheden. 

Det kan virke ret kaotisk under vejs...så gælder det om at holde tungen lige i munden


Jeg er selv virkelig stolt og glad for hvordan det er blevet, så jeg MÅ bare dele nogle billeder - helt uredigerede...

En columbiansk-amerikansk familie i Stockholm...

Jeg er netop vendt hjem fra en tur til Stockholm, hvor jeg var oppe og præsentere mit forslag til en ny indretning af en columbiansk-amerikansk families lejlighed. Det har ikke været nogen let opgave....


De bor en et nyt byggeri på ca 120 kvm fordelt på køkken-alrum, stue, 3 værelser og en lang gang med entré. Lejligheden er som de fleste nybyggerier - meget firkantet, meget forudsigelig og ret kedelig...

Familien savnede i sær varmen og farverne fra Columbia, overraskelser og sjove detaljer. Jeg er jo selv ret glad for farver, så umiddelbart var det ikke noget problem - men da de fortale mig at deres yndlingsfarver var RØD, GUL og ORANGE blev jeg nok lidt stille...

MEN jeg elsker jo en udfordring, så JA TAK - det finder jeg da bare ud af!

Så nu 4 uger efter vores første møde, efter at have læst hvad der føles som en million spanske og sydamerikanske boligblogs og blade, lavet diverse skitser og fundet på masser af umulige idéer, har jeg præsenteret dem for det, som jeg synes kan blive et både sjovt og hyggeligt, lækkert og personligt hjem for en columbiansk-amerikansk familie i Stockholm.

Nu skal vi bare aftale et tidspunkt, hvor jeg kommer tilbage til Stockholm og forvandler deres lejlighed mens de holder ferie og kysser deres børn og hinanden istedet for at skændes om hvordan man samler et Ikea-skab. 

DEJLIGE STOCKHOLM

Jeg har lige nu med de ømmeste fødder....

FullSizeRender.jpg

...fordi jeg i dag har travet Stockholm rundt. Jeg har været her på et lynvisit fordi jeg har fået en fantastisk opgave her i byen: Jeg skal bringe Columbia til Stockholm. - men det kommer der mere om i et andet opslag.

Jeg har altid haft et crush på Sverige og i sær Stockholm - det er noget med deres ordentlighed som kommer til udtryk som gennemført elegance, deres flirt med det franske tilbage til Gustaviansk tid og så selvfølgelig det vidunderlige sprog.
- og så kan de noget helt andet end danskerne når det kommer til design - jeg elsker at der er mere swung, mere guld, mere cary print, mere art deco, mere elegance og mindre 'New Nordic'. 
Jeg bliver så imponeret når jeg går rundt i gaderne i Stockholm - alle kvinderne ser ud til at de er på vej til fest - dybt røde læber og høje sko, alle restauranter har gjort sig virkelig umage med at skabe stemning og stil, butikkerne er lækre og en oplevelse at gå ind i og hotellerne har man aldrig lyst til at forlade.

Denne gang boede jeg på Hotel Story ved Östermalms Torg, men næste gange vil jeg gerne bo her:

 

Det får alle de danske Scandic hoteller til at blegne - ja, det er faktisk et Scandic Hotel, HAYMARKET ligger på Hötorget og har har lige taget designhotellet til et et helt nyt niveau...

Source: about:blank

MIN NYESTE BESÆTTELSE

Jeg er begyndt at arbejde med garn. Med garn og farve. Med rigtig mange tråde af garn og med rigtig meget farve i alle mulige baljer og skåle.

Heldigvis er min familie meget overbærende med at badeværelset midlertidigt er omdannet til farve-laboratorium...

Her er lidt billeder fra processen

Indtil videre er det blevet til en håndfuld vægbilleder/vægtæpper - jeg ved ikke hvad det ende med, men jeg har det fantastisk med at lave dem.
Du kan se dem her og så er de til salg.